Wapprodden 2022 | May Day rowing competition 2022

Bild: Merkantila Klubben rf.

På wappen 30.4 kör vi igen! Wapprodden gör comeback efter två år och det är dags för den traditionella roddtävlingen som Merkantila Klubben r.f. ordnar tillsammans med Lex ry, detta år blir det den 35:e gången.

Om man missat wappfirandet före pandemin kan vi berätta att den legendariska Wapprodden är en roddtävling där ämnesföreningar från både Åbo Akademi och Åbo Universitet tävlar om att få regera över Aura å. Ämnesföreningarna som tävlar är Merkantila Klubben, SF-klubben, Kemistklubben, Stadga, Lex, TuKY, TLKS och ELSA.

Evenemanget hittar man vid Aura å, utanför Radisson Blu Marina Palace hotellet. Öppningstalet kommer hållas kl. 12.15 och startskottet går kl. 13.00. Publiken är välkommen på plats redan kl. 12.00 för att förbereda sina hejaramsor och peppa upp lagen.

Evenemanget är gratis och alla är välkomna att heja på sina favorit-roddare, vi ses där!

***


On April 30 it is time for a comeback for the traditional May Day rowing competition Wapprodden! The competition is organised by Merkantila Klubben r.f. (the association for economy students at ÅAU) and Lex ry (the association for law students at the University of Turku) and this year Wapprodden celebrates 35 years.

If you have missed the May Day celebrations before the pandemic, we can tell you that the legendary Wapprodden is a rowing-competition where student associations from both Åbo Akademi University and the University of Turku battle for the supremacy of the Aura river! The competing associations are Merkantila Klubben, SF-klubben, Kemistklubben, Stadga, Lex, TuKY, TLKS and ELSA.

The event will be held at the Aura river, outside of Radisson Blu Marina Palace hotel. The competitions opening speech will be held at 12.15 p.m. and the start will be at 1 p.m. The audience are welcome to join as early as noon to prepare their chants and push their team to victory.

The event is completely free and everybody are welcome to support their favourite rowers, see you there!