ESF-Challenge | The ESF-Challenge

Bild: Anders Mattsson

ESF-Challenge är ett evenemang som ordnas under wappveckan varje år den 29.4. Namnet ESF kommer från det gamla namnet för FSE som tidigare hette Ekonomisk- och statsvetenskapliga fakulteten (ESF). Varje år ordnas evenemanget av någon av de tre stora ämnesföreningarna inom FSE, (SF-Klubben, Merkantila Klubben och Stadga). Själva ESF-Challenge är på det stora hela väldigt likt en gulisintagning där man anmäler sig i lag för att delta på en sorts “scavenger hunt” runt campusområdet. Laget utför sedan olika uppgifter som man får poäng för. I slutet av kvällen räknas lagets poäng ihop och en vinnare kröns. Evenemanget är öppet för alla årskurser, och alltså inte endast gulislag som gulisintagningen.


Det viktiga att komma ihåg är att det inte endast är uppgifterna man får poäng för, utan också hur bra man kan muta punkthållarna. Så ett bra tips är att verkligen satsa på bra mutor, det är ofta de extrapoängen som avgör vem som tar hem vinsten. ESF-Challenge är en av wappveckans absoluta höjdpunkter som jag starkt rekommenderar att delta på!

***

The ESF-Challenge is an event that takes place every walpurgis week on the 29th of April. The name ESF comes from the old name for the Faculty of Social Sciences, Business and Economics which was ESF. Each year the event is hosted by one of the three big student associations at the faculty (SF-Klubben, Merkantila klubben and Stadga). The event is like a big scavenger hunt around campus, much like the freshers’ inauguration event in the fall, where you can sign up with a team. During the scavenger hunt, you and your team will go from checkpoint to checkpoint and do different challenges and get points based on your teams performance. The points will be counted at the end of the night and a winner will be announced.


Your team will also be rewarded bonus points at each checkpoint based on bribes or gifts. So a good advice is for your team to bring good bribes. The bonus points are often the crucial points that determine who wins. The ESF-Challenge is definitely one of the highlights during walpurgis week and I highly recommend it to everyone!