Wappen på Vårdberget i Åbo | May Day celebrations at Vårdberget in Åbo

Studenter, våren är här!

Den 30 april 2022 arrangerar Åbo Akademis Studentkår det traditionsenliga valborgsfirandet på Vårdberget tillsammans med YLE, Brahe Djäknar och Florakören. Det traditionella fantåget inleder firandet på Vårdberget. Fantåget följs av körsång från Brahe Djäknar och Florakören samt tal och mösspåläggning kl. 18 framåt.

Detta är en tradition som man inte vill missa. Ta med din student-, examens- eller teknologmössa och kom och fira Wappen på Vårdberget tillsammans med dina vänner. Använd gärna hashtag #ÅboWapp22 på sociala medier.

Talet av ÅAS styrelseordförande Veera Granroth och mösspåläggning sker kl. 18.00. Efter mösspåläggningen på Vårdberget är det dags att traska ner till Kåren om du anmält dig till Wappmiddag som ordnas av ÅAS och nationerna, eller så kan du fortsätta fira vappen enligt dina egna planer.

Facebook-evenemanget för Wappen på Vårdberget hittar du här.


May Day celebrations at Vårdberget in Åbo

Students, spring is here!

Welcome to participate in the traditional celebrations of the May Day (also known as Wappen), that the Student Union of Åbo Akademi University (ÅAS), together with Finnish public broadcaster YLE, arranges at the park in Vårdberget in Åbo April 30 at 6–7 p.m. The event will include a procession of flags, choir singing from Brahe Djäknar and Florakören, and a speech by Veera Granroth, the Chair of the Board of ÅAS.

This is an event you don’t want to miss! Take your student cap with you, and celebrate May Day at the largest annual student event at Vårdberget. Feel free to use the hashtag #ÅboWapp22 in your social media to share the celebrations with others.

After the celebrations at Vårdberget it is time to walk down to Kåren to continue the party at the traditional May Day dinner, with ÅAS and the Nations, if you have registrated for the event beforehand. Otherwise you can check out if your association organizes program or celebrate as you like.

The Facebook event for May Day at Vårdberget can be found here.